Kruisvaart nieuws (deel 9)

Elburg is vervallen als actielocatie. Er was geen enkele vrije ligplaats meer te vinden voor ons schip dus arriveerden wij een dag eerder dan gepland in Harderwijk. Daar hebben we woensdagavond de diverse kroegen, die handig gerangschikt zijn in twee straatjes in het centrum, bezocht. En het wordt saai, maar ook hier ontmoetten we geen enkele horecaeigenaar die niet wou meewerken. En in diverse kroegen begonnen klanten spontaan te tekenen.


Doordat we een dag voor liggen op schema, hebben we nu een extra plaats ingevoegd: Nijkerk. Daar liggen we nu op een VIP-locatie: recht tegenover het stadhuis en vlak bij de binnenstad. Het enige probleem hier is dat we op onze eigen generator moeten vertrouwen omdat er geen walstroom aanwezig is. Dat levert zo nu en dan een spontaan aanspringende motor op als de energie die nodig is om dit op internet te zetten weer eens tekort schiet.


Afwijkend van wat we normaal doen gaan we de Nijkerkse café’s op een middag bezoeken. Reden daarvoor is dat we dan verslaggevers van RTV Gelderland mee kunnen nemen die de reacties van de horeca-eigenaren kunnen vastleggen.


Morgen doen we nog de provincie Utrecht aan (Bunschoten-Spakenburg) en daarna is als volgende station, voor zondag, Amsterdam gepland, waar het hoogtepunt van onze reis zal zijn. Het zal een hele manifestatie worden waarvoor o.a. Metro, RTV Noord-Holland en AT5 al belangstelling hebben getoond. Na afloop zal op het schip een persconferentie worden gehouden waarin de ervaringen van onze reis aan de pers zullen worden gepresenteerd.


We vragen al onze aanhangers, rokers en niet-rokers, om zondagavond om half acht zich te verzamelen voor het Amsterdamse Centraal Station. Verdere aanwijzingen over de manifestatie zullen daar worden gegeven.


Ook bootbezitters in de buurt van Amsterdam worden opgeroepen om zich om 19:00 te verzamelen aan de westkant van de Oranjesluizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH