De week van de finale

Volgende week gaat het er om spannen: dan moet blijken of deze CDA-minister van Volksgezondheid zich IETS gelegen laat liggen aan maatschappelijke weerstand tegen de rookverbodplannen van dit kabinet. We zien het donker in: de vandaag uitgekomen brief van de minister laat alleen maar starheid en arrogantie zien.


Wat staat er komende week te gebeuren? • A.s. woensdag, 10 oktober, vergadert de Commissie VWS over het tabaksbeleid en de bovengenoemde brief
 • 12 oktober is het ONS feestje. Dan vieren we onze rokersdag. Deze dag staat uiteraard in het teken van het rookverbod
 • ‘s Ochtends om half tien worden we ontvangen door minister Klink, waarbij we de tienduizenden handtekeningen tegen het rookverbod die we de afgelopen maanden hebben verzameld, zullen aanbieden.
 • ‘s Middags vindt er vanaf 14:00 een demonstratie plaats in Den Haag tegen de rookverbodplannen van dit kabinet. Start bij het Ministerie van Landbouw (dus niet bij de eerder genoemde snackbar).

EN: het actieschip gaat meedoen. Het weer ziet er goed genoeg uit voor de komende dagen en daarom zullen wij morgen afvaren richting Rotterdam en Den Haag! De voorraden zijn aan boord en een aanleglaats in Den Haag is al met de Haagse Havendienst geregeld (Goudriaanskade).


De reis naar Den Haag zal via Rotterdam gaan, waar we op zondag hopen aan te komen. Onderweg zullen we (op zaterdag) Gorinchem, Sliedrecht of Dordrecht nog aandoen. Van 10 t/m 12 oktober zullen we dan in Den Haag bivakkeren.


De media zullen uiteraard van deze actie op de hoogte worden gebracht.


We vragen al onze bezoekers om op 12 oktober in Den Haag te verschijnen. Om zoveel mogelijk mensen daar te krijgen hebben we een poster gemaakt, die je voor het raam kan hangen of ergens in je stad of dorp kan aanplakken.


Download poster


BEREIKBAARHEID DEMONSTRATIE:


Met de trein:


Naar Den Haag Centraal Station. Rechtdoor het station uit naar het voorplein, doorlopen tot de straat, dit is de Bezuidenhoutseweg. Rechtsaf de weg volgen langs de bouwplaats en het Ministerie van Buitenlandse zaken. Ministerie van Landbouw na de stoplichten .(+ 7 minuten)


Met de auto:


Vanaf de A12 (Utrecht) en de A4 (Amsterdam – Rotterdam) bij het Prins Clausplein in het verlengde van de A12 Den Haag binnenrijden. Bij de stoplichten rechtsaf, volgende stoplichten weer rechts, volgende stoplichten weer rechts, auto parkeren in een van de zijstraten.


Vanaf de A44-N44 (Amsterdam via Wassenaar) na het Haagse Bos linksaf richting A12, direct rechts uitvoegen en afrit nemen. Bij de stoplichten linksaf en in een van de zijstraten de auto parkeren.


In dit gebied is betaald parkeren (1 euro / 40 minuten) tot 14.00 uur, daarna gratis.


ALGEMENE RICHTLIJNEN VAN DE POLITIE:


De belangrijkste richtlijnen om rekening mee te houden zijn: • De organisatie ziet er op toe dat deelnemers aan de manifestatie geen alcohol bij zich dragen en/of gebruiken. Breng ons niet in problemen door dat wel te doen.

 • Onder de deelnemers mogen geen stokken e.d. aanwezig zijn. Volgens de politie bedoelen ze hiermee bezemstelen en dergelijke. Om spandoeken en dergelijke omhoog te houden zou je wel bij voorbeeld witte elektrabuis of dunne bamboestokken mogen gebruiken. Eis is dat het te breken moet zijn.

 • Teksten op spandoeken mogen niet discriminerend, opruiend of beledigend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH