Wereld Niet-Roken Dag op 31 mei

Een boekje open


Wereld Niet-Roken Dag is een evenement van de FCTC (Framework Convention on Tobacco Control), een initiatief van een werkgroep van de Wereldgezondheidsorganisatie (Tobacco Free Initiative). Doelstelling van deze organisatie is tot een wereldwijde controle op tabak te komen.


De FCTC wordt zwaar gesteund door de producenten van Nicotine Ontwennings Middelen (NRT), De bijeenkomst van de groep in 1999 in Berlijn werd voor meer dan 70% gesteund door donaties van deze farmaceuten. Ook ons aller Stivoro en het Ministerie van VWS zijn betrokken bij dit initiatief.


Gro Harlem Brundtland, president van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is oorspronkelijk afkomstig uit de farmaceutische sector. De FCTC is het duidelijkste bewijs van de enge banden tussen WHO en farmaceutische industrie die veel belang heeft bij het rokers bewegen tot stoppen.


Het Tobacco Free Initiative wordt voorgezeten door Derek Yach en is een rabbiate anti-rokersorganisatie die zich in het verleden onder andere verzet heeft tegen het stellen van normen voor epidemiologisch onderzoek. Zoals gewoonlijk werd alleen al het feit dat normering van epidemiologisch onderzoek werd voorgesteld door de tabaksindustrie, gebruikt om hinderlijke regeltjes voor de interpretatie van dit soort onderzoek te voorkomen.


De anti-tabaksindustrie heeft veel baat bij de onduidelijkheid rond deze interpretatie. Zouden deze regels er, analoog aan de al lang gebruikte Good Laboratory Practice regels, er zijn gekomen dan was er van de uitslagen van onderzoek naar meeroken niets meer overgebleven en zouden vele publicaties in medische tijdschriften achterwege zijn gebleven.


Ter gelegenheid van deze dag bieden wij onze bezoekers een opvrolijkende pagina aan die rechtstreeks ingaat tegen de geest van 31 mei….


Lees welke beroemde rokers er waren in het verleden, maar ook welke beruchte anti-rokers we in de historie hebben gezien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH