Vlaggen kleine horeca gaan halfstok

PERSBERICHT

Geen tijden voor feestje Koninklijke Horeca Nederland, vinden caféhouders

Het rookverbod in de kleine horeca hakt er, financieel en sociaal, zwaar in. Kleine horeca-zaken worden onevenredig zwaar getroffen door het rookverbod. De Stichting Red de Kleine Horeca-ondernemer (die spreekt namens meer dan 1000 kleine horeca-eigenaren) begrijpt dan ook niet hoe Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zoveel geld kan uitgeven aan een feest om het 125-jarig bestaan te vieren. En dat met geld dat ook wordt opgebracht door de kleine horeca-ondernemers die lid zijn van deze bond.

Door aan te dringen op strengere handhaving van dit rookverbod en te pleiten voor beboeting van rokende cafébezoekers helpt KHN ook nog eens stevig mee om de kleine horeca de nek om te draaien. Getuige een recent interview van voorzitter van der Grinten in het AD heeft deze organisatie zich blijkbaar al neergelegd bij het uitsterven van de bruine kroeg in Nederland.

“Het is ronduit schandalig om te zien hoe een organisatie, die er is om ook de belangen van de kleine horeca te verdedigen, zo contraproductief werkt en daarnaast de arrogantie opbrengt om recht in het gezicht van deze ondernemers een duur feestje op te zetten terwijl in deze achterban het water tot de lippen staat”, zegt Wiel Maessen, secretaris van de Stichting.

Al met al redenen te over voor de Stichting om alle kleine horecaeigenaren op te roepen om morgen, tijdens het KHN-feestje, de vlag halfstok te hangen.

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH