SP heeft moeite met enquêtecijfers

Het persbericht, dat wij hebben verspreid naar aanleiding van de enquêteuitslagen in Oss, werd deze week ook als reactie op de weblog van Jan Marijnissen gezet. Het bericht werd echter al binnen een dag van deze site verwijderd.


Het lijkt er dus op dat de SP deze feiten maar moeilijk onder ogen kan zien en dat ze probeert, geheel op haar eigen (ondemokratische) wijze, de oppositie tegen het rookverbod, ook uit eigen kring, de mond te snoeren.OSS STEUNT BELEID SP NIET

 

PERSBERICHT

 

Kiezers uit Oss blijken zich massaal te keren tegen het door de SP gesteunde rookverbod in de Horeca. Dit blijkt uit een daar gehouden opinieonderzoek. Op dinsdag 24 juli hebben op de markt en in cafés in Oss 270 mensen een enquêteformulier ingevuld. Hen werd gevraagd te kiezen tussen een algeheel rookverbod in de horeca en een situatie waarin een gedeelte van de restaurants en cafés wel rookvrij is en een gedeelte niet, zodat iedereen ergens terecht kan. 89 procent van de geënquêteerden kiest voor het laatste. Van de SP stemmers is 83 procent tegen een algeheel rookverbod.

 

Oss is de geboorteplaats van de SP. Bij de laatste verkiezingen voor de Twee Kamer heeft ruim 31 procent van de Ossse kiezers op de SP gestemd. Deze plaats is daarom door de organisatoren van de handtekeningenactie tegen het algehele rookverbod in de horeca uitgekozen om aan te tonen dat de SP-top het contact met de SP-kiezers verloren heeft en na de verkiezingen aan hun mening geen belang meer hecht. In het verkiezingsprogramma van de SP wordt met geen woord gerept over een rookverbod in de horeca. Ook in de verkiezingsstrijd is het niet genoemd.

 

Volgens de rokersorganisaties pleegt de SP daarom kiezersbedrog door zo kort na de verkiezingen het volle gewicht van haar 25 zetels in te zetten voor een verbod waar haar kiezers het niet mee eens zijn.

In een mailwisseling tussen de Partij tegen Betutteling voorheen Rokerspartij en de SP zegt de SP geen belang te hechten aan handtekeningenacties. “De SP laat haar eigen verkiezingsprogramma niet sturen door een meerderheid van de bevolking, maar door de meerderheid van onze leden………..1.000.000 of 10.000.000 miljoen handtekenen veranderen daar niets aan.”

Uit contact tussen de rokersorganisaties en leden van de SP blijkt dat ook de SP-leden tot en met het niveau van afdelingsvoorzitter niet gevraagd zijn naar hun mening over een rookverbod in de horeca. Zij zijn zelfs niet op de hoogte gebracht van het ingenomen standpunt bij de behandeling van het verbod in de tweede kamer. Ook op SP.nl wordt hieraan geen ruchtbaarheid gegeven.

 

De SP is niet de enige partij die boter op het hoofd heeft. Geen van de partijen die nu het rookverbod in de horeca steunen heeft iets hierover in het verkiezingsprogramma staan.

 

De keuze die in het opinie onderzoek werd voorgelegd is er een tussen fanatisme en tolerantie. In Oss blijkt de tolerantie te zegevieren. Het verzoek aan de ministerraad en het parlement om een creatievere oplossing te bedenken werd, mede dank zij de hulp van sigarenhandelaren en horecapersoneel, door 746 Ossenaren getekend. De ondernemers gaan door met verzamelen van handtekeningen tot Rokersdag 12 oktober, wanneer deze in Den Haag aangeboden gaan worden.


 

Mediaverslag actiedag Oss: 

Contact:

Kees Uitenbroek, Partij tegen Betutteling voorheen Rokerspartij, tel 020-6936519, e-mail info@ptbvhrokerspartij.nl

Wiel Maessen, Forces-Nederland, 06-21218858, e-mail info@forces-nl.org

 

Voor de redactie, niet voor publicatie:


—– Original Message —–Sent: Wednesday, June 13, 2007 3:08 PM

Subject: Re: Fw: Stop rookverbod in de horecaBeste Kees,

 

Het is duidelijk dat jouw partij een andere mening heeft dan de SP. Verschillen tussen verschillende partijen is niet vreemd, maar gezond. De SP laat haar eigen verkiezingsprogramma niet sturen door een meerderheid van de bevolking, maar door de meerderheid van onze leden. Anders zou er in dit land maar één politieke ideologie mogelijk zijn. 1.000.000 of 10.000.000 miljoen handtekenen veranderen daar niets aan.

 

Ps. Jan heeft geen chauffeur, hij rijd zelf.

 

Vriendelijke groet,

namens Jan Marijnissen,


Arnout Hoekstra

Persoonlijk medewerker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH