Secties KHN trekken handen af van rookbeleid

Minister Klink heeft, door zijn harde opstelling, de steun van de belangrijke sectie Discotheken/Café-barbedrijven van Koninklijke Horeca Nederland verloren. Deze sectie trekt de steun aan het rookverbod in en zal een hulplijn gaan opzetten voor getroffen horeca-ondernemers.

Tijdens de bestuursvergadering van de sector Discotheken/Café bar bedrijven van Koninklijke Horeca Nederland is unaniem besloten om de handen van het huidige rookbeleid af te trekken.

De sectoren hebben alle begrip voor leden die uit lijfsbehoud de asbakken terugzetten, ondanks dat het wettelijk niet is toegestaan. Er zal op zeer korte termijn een speciale telefonische rookhelpdesk komen voor ondersteuning en advies voor leden van Koninklijke Horeca Nederland. Aanvullende informatie is voor hen te vinden op www.horeca.org/rookvrij

De reden voor deze beslissing is dat als gevolg van het wanbeleid van minister Klink en het niet luisteren naar alle ingebrachte punten door Koninklijke Horeca Nederland een chaos is ontstaan. De aanvankelijke acceptatie van het rookverbod is o.a. door het gebrek aan handhaving volledig omgeslagen in onbegrip.

De minister is slecht ondernemerschap (lees slecht bestuur) te verwijten. Hij heeft een wet in leven geroepen zonder dat hij over mankracht beschikt om deze wet uit te voeren. Zelfs welwillende leden zijn door het halfslachtige beleid de asbakken terug gaan zetten.

http://www.horeca.org/smartsite.dws?id=63944

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH