Nieuwe website opent frontale aanval op Anti-tabaksindustrie

Op een niet eerder vertoonde wijze hebben 25 experts op het gebied van de anti-tabaksindustrie en vrije bloggers de handen ineen geslagen om een nieuwe website te creëren met daarin een compleet overzicht van tegenbewijs tegen de beweringen van de anti-tabakslobby.

De website is een reactie op een recent door de Universiteit van Bath (GB) opgezette website, tobaccotactics.org, die de aanval opende op de oppositie tegen de hedendaagse anti-tabakslobby. Met deze Wiki-gebaseerde website slaat de oppositie hard terug.

De oppositie-website, tctactics.org (TobaccoControlTactics, TCT), lijkt in veel opzichten veel op die van de website die werd opgezet door het personeel van de Universiteit van Bath. De belangrijkste verschillen zijn de richting van de informatie op de websites en het feit dat in korte tijd een uitgebreidere website kan worden opgezet door onbetaalde vrijwilligers dan door de duur betaalde medewerkers van de universiteit.

De TCT website, nu al voorzien van de resultaten van jarenlange research, zal voortdurend aangepast worden met de laatste ontwikkelingen op het gebied van de anti-tabakslobby.

De website geeft een schokkend inzicht in hoe de tabakslobby verwerd van een ideële gezondheidsbeweging tot een zwaar door overheden en farmaceutische belangen gesponsorde industrie die rechtstreeks het gevecht aan is gegaan met 25-30% van de bevolking.

Op de website zijn uitgebreide overzichten te vinden van organisaties, wetenschappers en particulieren die altijd hebben gepleit voor rookverboden. Ook is er een duidelijke analyse te vinden van de financiële bronnen van de anti-tabaksindustrie, waaronder de farmaceutische industrie.

De doelstelling van de website wordt op de voorpagina fraai weergegeven met een karikatuur van de Kleren van de Keizer: de website legt de wetenschappelijke manipulaties bloot van wat consequent ‘Tobacco Control Industry’ genoemd wordt.

Frank Davis blog over de nieuwe website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH