Kruisvaart nieuws

Even snel, want we hebben het er maar druk mee, een verslag vanaf de boot, die inmiddels in Doesburg gearriveerd is.


De eerste stop gisteren, Nijmegen, was een daverend succes! In alle café’s waar we met zijn drieën zijn geweest, werden we met open armen ontvangen. Hoog tijd vinden alle eigenaars het, dat er eindelijk wat ondernomen wordt tegen deze bevoogding uit Den Haag. Slechts een enkel restaurant stelde zich terughoudend op, maar voor velen waren de twee handtekeningenlijsten die we voor elk gereserveerd hadden, niet genoeg.


Over enkele minuten gaan we Doesburg in, met een plastic zak vol papier. Hoeveel café’s zou Doesburg hebben? Hopenlijk weten we het vanavond….


Morgen door naar Zutphen en Deventer!


Nu met foto’s en verslag Doesburg!
Nijmegen
De binnenkomst Vlag met St. Stevenskerk


Doesburg

Het actieschip in de haven van Doesburg (midden links)Ok, Doesburg (12.000 inwoners) blijkt dus 4 café’s en zelfs één tabakszaak te hebben. Nou, allen zijn voorzien van handtekeningenlijsten. En het beeld is hetzelfde als in Nijmegen. De eigenaren zijn dolenthousiast dat er tenminste IETS gebeurt tegen het dreigende gevaar. In twee van de café’s tekenden meteen alle gasten de lijst en er kwamen goede discussies op gang. Ook de niet-rokers onder de bezoekers tekenden grif mee, een beeld dat we ook al in Nijmegen hadden opgemerkt.


Ook in de jachthavens waarin we komen is er geen enkel negatief geluid over onze opvallende verschijning. Zoals de vrouw op leeftijd in de jachthaven van Doesburg, die op ons schip af kwam, zei: “ik ben gestopt met roken maar nu ben ik bang dat die extra vetlagen op mijn lijf het volgende zijn waar de overheid jacht op gaat maken.” “Laten ze eens ophouden met die betutteling!”, voegt haar man boos toe.


Of de vrouw in een van de Doesburgse café’s die een half jaar geleden was gestopt met roken en een eigen horecabedrijf runt: “mijn mensen weten dat ze in een horeca gaan werken waarin gerookt wordt. Een mens gaat toch alleen werken in een bedrijf waarin hij geen problemen voor zichzelf verwacht?”


De eigenaar van een Elvis-café: “Ik word erg tegendraads, waar bemoeit die overheid zich mee? Ik zal zorgen dat die lijsten vol komen!”. En het gedronken biertje, dat was ‘van de zaak’! Geweldig!


Het uitzicht vanaf de boot (jachthaven Nijmegen)Reacties


Uit het hele land komen steunbetuigingen binnen. Dat geeft een heerlijk gevoel. Dankzij de moderne technologie kunnen we, zelfs als we aan het varen zijn, internet bereiken en de E-mails lezen. Dus mensen die nog ideeën hebben, stuur ze door naar info@forces-nl.org! We staan open voor nieuwe initiatieven, welkomscomité’s 😉 of wat je maar kan verzinnen.


En de mensen die graag willen dat we naar Friesland komen: het zit er dik in dat dat gebeurt, dus als je iets wil organiseren (lokale pers uitnodigen op de boot, een escorte bij het invaren van de haven, vuurwerk, of wat dan ook) laat het weten! We moeten onze actie in de kijker spelen van de politiek-correcte pers en dat lukt alleen als we veel bombarie maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH