Kruisvaart nieuws (deel 4)

De stop voor de reparatie van het schip duurt ons eigenlijk al veel te lang. Wij willen graag verder. Vandaag dan maar, met een gehuurde auto, naar Meppel getogen, 20 minuten rijden van Zwartsluis vandaan. Van te voren even RTV Drenthe (want daarin ligt Meppel) ingeseind dat we in die stad handtekeningenlijsten gingen verspreiden. En jawel, we werden bij een tweetal café’s begeleid door een Radio Drenthe verslaggever (uitzending morgenochtend en te beluisteren op internet) die kon vastleggen wat we al elke keer in de horeca merken: de horecaeigenaren zijn in erg grote meerderheid fel tegen een totaal rookverbod. Deze keer troffen we zelfs een café waarvan de eigenaar de handtekeningenlijst al van onze sites had gedownload en er al drie vol zei te hebben.


Dat van die grote tegenstand mag ook Koninklijke Horeca Nederland wel eens in haar oren knopen want we hebben de indruk dat deze organisatie het bijltje er al bij neergelegd heeft. Wat een watjes! En wat een slechte dienst aan haar leden! Gaan zij de schade betalen die door hun opstelling veroorzaakt wordt, zoals sluiting van de kleine bars?


De boot ligt sinds vandaag op het droge. We wonen niet meer in een boot maar in een paalwoning, lijkt het. Maar we maken er gebruik van om het schip op te poetsen voor de grote finale in Amsterdam op 8 juli. En, deze update wordt op hoog niveau geschreven!


Als een vis op het drogeHet is nog onduidelijk wanneer we verder kunnen gaan op onze Kruisvaart. Dat hangt van de duur van de reparaties af. Waarschijnlijk kunnen we donderdag of vrijdag weer verder trekken richting noorden, waar we in ieder geval Sneek en Lemmer willen aandoen. Emmeloord en Urk zijn ook kandidaten op de route naar de randmeren.


Laten we hopen dat het weer meewerkt!


De reis over de randmeren plannen we op minimaal drie dagen (zie agenda rechtsboven). Dat is een veilige planning, waarbij we in ieder geval Harderwijk kunnen aandoen om onze handtekeningenlijsten aan de man te brengen. Ook de horeca-eigenaren in Muiden (7 juli) en Bunschoten-Spakenburg (6 juli) zullen bezoek van ons mogen verwachten. En wel met een versterkte ploeg!


RTV Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH