KHN verwaarloost achterban

In een persbericht dat vandaag is verstuurd door de organisatoren achter de Kruisvaart wordt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) er van beticht dat ze haar eigen achterban in de steek laat. Tijdens de talrijke bezoeken aan met name café’s is gebleken dat de eigenaren in overgrote meerderheid tegen het rookverbod zijn en dat ze bang zijn voor de gevolgen daarvan voor de eigen zaak.


In een grote advertentie laat KHN vandaag aan het publiek weten niet tegen een rookverbod te zijn mits een aantal zaken beter uitgewerkt zijn. Opvallend is dat deze belangenorganisatie in haar advertentie beweert dat er “een breed draagvlak is onder de bevolking voor een rookverbod in de horeca”. Het wordt hoog tijd dat ze eens een avondje mee de horecagelegenheden gaan bezoeken en de reacties van eigenaren en bezoekers peilen. Dan zal snel blijken dat ze de eigenaren én 75% van haar clientèle in de kou laat staan!


Maar zelfs de EU vond in een onderzoek dat een meerderheid van de Nederlanders tegen een rookverbod is.


P E R S B E R I C H T


Horeca Nederland verkwanselt (rook)belangen Café’s en Bars


Door het hele land zijn café- en bareigenaars ontzettend boos op Minister Klink en Horeca Nederland. Dit blijkt uit waarneming ter plaatse van onze “kruisvaart ” initiator Wiel Maessen die per actieboot de Horecabezoeker en eigenaar(s) van Horeca gelegenheden in het land aan de tand heeft gevoeld over de plannen voor een totaal rookverbod van Minister Klink.


Draagvlak
Noch de café-eigenaars noch de bezoekers begrijpen niet waarom alternatieven niet bespreekbaar zijn, zoals o.a. ventilatie, waarbij volgens TNO de binnenlucht voor meer dan 90% gezuiverd wordt. Met andere woorden: de binnenlucht is schoner dan de buitenlucht. 
Naar schatting 98% van de ondervraagden Café-eigenaars verwerpen het plan van de Minister en Horeca Nederland. 75% van de ondervraagden bezoekers van Horeca gelegenheden vinden het onacceptabel dat er maatregelen over rokers worden uitgevaardigd zonder daarin geraadpleegd te worden.


Manifestatie
Op 8 juli wordt er door Stichting Rokersbelangen, Forces Nederland en Partij tegen Betutteling bij aankomst van de actieboot een grootscheepse actie gevoerd door rokers en niet-rokers tegen het voorgenomen beleid van Minister Klink .
Een muziekband zal de dag opleuken met een hiervoor speciaal geschreven anti-rookverbod lied .
De manifestatie zal starten om half acht op een nog nader aan te geven adres in Amsterdam.


Advertentie KHN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH