Commercie haakt in op rookverbod

De commerciële bedrijven hebben beter dan Minister Ab Klink in de gaten wat de gevolgen zijn van een algemeen rookverbod in de horeca.


Wat te zeggen bijvoorbeeld over een in deze maand geannonceerd zakje waarin je sigaretten vliegensvlug in kunt doven of kauwgom wegstoppen zodat deze niet op straat terechtkomt? Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat rookverboden erg veel overlast (2 tot 3 keer) opleveren voor de directe omgeving van een horecabedrijf.


Misschien dat een product als dit het ergste eraf kan halen, maar volgens ons moet dit zakje dan maar gesubsidieerd worden door de échte veroorzaker van de overlast, de minister van VWS!


(Reclame)


PERSBERICHT JUNI 2007


Wat is handig, innovatief én milieubevorderend?


De razend populaire sigaretten- en kauwgomverslinder Gum ’n Asbag is genomineerd voor de ‘Dit is Handig Innovatie Awards 2007’. Niet voor niets is de kleurige en handige Gum ’n Asbag genomineerd voor deze prestigieuze prijs. Want aan volle asbakken, peuken bij de bushalte en kauwgom op de stoep, aan tafel of stoel maakt de Gum ’n Asbag voorgoed een einde. Klein, maar irritant, onhygiënisch en zelfs chemisch afval als peuken en kauwgomresten behoren met de Gum ’n Asbag voorgoed tot het verleden.


De Gum ’n Asbag is de sympathieke oplossing voor klein straatvuil. De Gum ’n Asbag is de nieuwste rage uit Japan. waar de, op een portemonneetje lijkende, Gum ’n Asbag voor een schoon straatbeeld zorgt en verantwoord omspringt met klein –chemisch- afval.


De Gum ’n Asbag is een trendy gadget waarin peuken, kauwgomresten en ander klein afval opgeborgen kan worden. Doordat de Gum ’n Asbag luchtdicht is, dooft een nog brandende peuk binnen enkele seconden zonder dat er onaangename geuren vrijkomen. De Gum ’n Asbag past probleemloos in iedere broek- of jaszak en handtas.


Bij elke Gum ’n Asbag wordt een bundeltje folies meegeleverd waarin kauwgomresten kunnen worden gewikkeld. Een volle Gum ’n Asbag is in een handomdraai in de prullenbak geleegd. De Gum ’n Asbag is wasbaar en kan zo keer-op-keer gebruikt worden.


De Gum ’n Asbag heeft al veel publiciteit gegenereerd bij zowel lokale, regionale als landelijke media. Ook vakbladen en jongerenorganisaties tonen veel belangstelling. Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemend (MVO) bedrijfsleven en verschillende overheden zijn geïnteresseerd en gecharmeerd van de eenvoudige oplossing die Gum ’n Asbag biedt.


De Gum ’n Asbag, een simpele oplossing voor een hinderlijk probleem!


1 juli aanstaande wordt bekend gemaakt welk product de ‘Dit Is Handig Innovatie Award 2007’ heeft gewonnen. Tot die tijd kan er via van www.ditishandig.nl gestemd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH