‘Chaos door rookverbod’

Voor Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de maat vol. Volgens de overkoepelende brancheorganisatie leidt het rookverbod tot chaos in de horeca. En dat is de schuld van de overheid, en dan met name van minister Klink. ‘Wij zijn van mening dat minister Klink onvoldoende heeft nagedacht over de gevolgen van het rookverbod. Nu moet de overheid zijn werk gaan doen,’ laat directeur Lodewijk van der Grinten vandaag weten in een persbericht. Ook zegt hij dat KHN begrip heeft voor horecabazen die de asbakken weer op tafel zetten. Het is volgens hem goed mogelijk dat er heel wat bedrijven over de kop zullen gaan als direct gevolg van het rookverbod. ‘Hoewel we de precieze omzetgevolgen nog landelijk gaan onderzoeken, durf ik nu al een noodklok te luiden voor een fors aantal horecabedrijven.’ Volgens de NOS heeft KHN maar weer eens herhaald dat ook de roker strafbaar gesteld moet kunnen worden. Ook zouden illegale zuipketen aangepakt moeten worden – want tja, daar wordt natuurlijk stug doorgerookt.
Woerden, 23 september 2008 – De ledenraad van Koninklijk Horeca Nederland heeft er genoeg van. “Niet de horeca, maar de overheid is de veroorzaker van de huidige chaos door het rookverbod”, aldus directeur Lodewijk van der Grinten. De chaos richt zich op een aantal vlakken: gevolgen van de uitvoerbaarheid van de wet, de handhaving van de wet, de overlast op straat en de vlucht naar illegale zuipketen.


Koninklijk Horeca Nederland vindt dat de horecaondernemers zelf het beste kunnen bepalen of er in de zaak gerookt mag worden, maar dat heeft minister Klink helaas tegengehouden. “Wel is het gelukt om het rookverbod vier jaar uit te stellen. Wij zijn van mening dat minister Klink onvoldoende heeft nagedacht over de gevolgen van het rookverbod. Nu moet de overheid zijn werk gaan doen”, aldus de directeur van Koninklijk Horeca Nederland.


Rookverbod zorgt voor chaos – KHN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH