Blowers moeten van de straat

Als het nieuwe rookverbod snel van kracht wordt moeten ook coffeeshops er aan geloven. Dat vindt de Tweede Kamer. En VVD-woordvoerder Fred Teeven wil dan ook maar gelijk blowen op straat verbieden, zodat het alleen nog toegestaan is thuis of in de auto te blowen.


Was het niet VVD-leider Rutte die laatst de betutteling te ver vond gaan????…


De FNV Horecabond kan niet wachten tot het rookverbod wordt ingevoerd, liever al op 1 juli dit jaar dan in 2008. Maar voor coffeeshops wil de bond, zo laat een woordvoerder weten, graag een uitzondering maken. ,,Misschien een soort rookvrij afhaalloket voor de werknemer, anders kan de coffeeshopeigenaar de zaak wel sluiten.”

,,Wat een belachelijk idee dat rookverbod. Niet alleen vanwege de wiet die je straks nergens meer mag roken. Ook voor tabak vind ik het onzin. Straks mag je in de kroeg alleen nog maar alcoholvrij bier drinken”, reageert Guus Lammers van Toorenburg (42) die met een joint en een biertje aan de bar van coffeeshop Cremers in Den Haag zit. ,,Als dat rookverbod er echt komt, nodig ik mensen bij me thuis uit. Dan verdwijnt wat nu nog openbaar gebeurt in de illegaliteit.”

Bedrijfsleider Bas Kobus (28) maakt zich niet zo’n zorgen over de voornemens. ,,In de grote steden van Ierland, waar het rookverbod al is ingevoerd, zie je mooie terrassen waar de mensen buiten kunnen roken. Hierachter kunnen we ook zo’n binnenplaatsje maken, dan heeft niemand er last van. En als dat ook niet mag, zetten we verdampers op de bar waarin de wiet of hasj zó heet wordt gemaakt, dat die verdampt. Je blaast geen rook uit maar wordt toch high.”


Bron: Nederlands Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH