Anti-rookverbod – actie nieuws

In de Telegraaf verscheen gisteren een artikel over de anti-rookverbod band AC/Dixie, die samen met ons de strijd heeft aangebonden tegen het rookverbod in de horeca. Eerder al voerden ze samen met ons actie in de grachten van Amsterdam.


Ook tijdens het aanbieden van de handtekeningen aan de verschillende ministers, wat nu definitief gepland staat voor 12 oktober, zal deze band ons weer assisteren.


Vandaag werd in de Commissie VWS ook ons verzoek behandeld om daar de handtekeningen te kunnen uitdelen. Morgen weten we wanneer we dat kunnen doen.


Verder is er op 10 oktober een speciale bijeenkomst van de Commissie VWS gepland over het rookverbod. Dit is een publieke vergadering waarbij iedereen welkom is. De vergadering begint op 13:00 in de Groen van Prinstererzaal. Er is maar liefst drie uur voor uitgetrokken, een teken dat het er wel eens hard aan kan toegaan.


Als het weer het toestaat, varen we komend weekend naar Rotterdam, waarbij we onderweg Dordrecht zullen aandoen. Hou deze site in de gaten voor nieuws rond deze laatste Kruisvaart.


Ze zijn zo kwaad dat ze het wel van de daken kunnen schreeuwen. En dat doen ze dus ook. De Achterhoekse rockband AC/Dixi heeft een strijdlied opgenomen tegen het rookverbod in de vaderlandse horeca. En zij zijn niet de enigen die vierkant tegen het veelbesproken verbod zijn.


Gebroederlijk trekken de critici nu ten strijde door op wereldrokersdag, vrijdag 12 oktober, een petitie aan te bieden aan minister Klink (Volksgezondheid). Inmiddels hebben ze meer dan 30.000 sympathiebetuigingen binnen. Een rookvrije horeca komt er. Vroeg of laat. Zo realistisch zijn ze zelf ook wel. Maar waarom jaagt minister Klink (Volksgezondheid), die een rookverbod al op 1 juli 2008 wil invoeren, dit wetsvoorstel er in zo’n recordtempo door? Zanger Casper Klein Gunnewiek uit het Achterhoekse stadje Groenlo en zijn maten van AC/Dixi doken de studio in om hun frustratie om te zetten in artistieke daden. Hun woordenkeus is weinig genuanceerd, maar hun boodschap laat aan duidelijkheid niets te wensen over. In bloemrijk Achterhoeks dialect en op de rocktonen naar voorbeeld van hun grote inspirators, de Australische hardrocklegende AC/DC, verkondigen ze hun mening.


Rocken voor roken (met mogelijkheid om commentaar te leveren)
Actiesite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH