STIVORO (Defacto): We komen er samen niet uit?

Niet samen op te lossen?

Ter gelegenheid van het proces tegen PTT-post in Breda heeft STIVORO een zwartboek opgesteld ‘Roken op de Werkplek: Niet samen op te lossen‘ (download – 2,9 Mb) met daarin krantenartikelen over de rechtzaak en commentaren van bellers naar de klachtenlijn van de organisatie.

De titel van het zwartboek belooft echter meer dan de inhoud beschrijft. We verwachtten er het bewijs te vinden dat nergens op de werkvloer via simpele compromissen de (mee)roken problematiek op te lossen is. Maar behalve wat klachten van beroepszeurkousen is er weinig bewijs in de publicatie te vinden. Het opsommen van de inhoud van een aantal telefoontjes vormt geen enkel bewijs ter rechtvaardiging van de tendentieuze titel van het zwartboek.

Het enige interessante onderdeel van het zwartboek is een overdruk van de uitspraak van de rechtbank, waaronder de overwegingen die tot de uitspraak leidden.

Daaruit blijkt dat blijkbaar nog steeds vaak wordt voorgespiegeld (en rechters dit overnemen) dat de schadelijke effecten van meeroken bewezen zijn. Zoals overal op deze site valt te lezen is dat NIET het geval.

Gelukkig blijken de echte anti-rokers maar zeer sporadisch in bedrijven aanwezig te zijn of wordt er voldoende aan hun soms idioot hoge eisen tegemoet gekomen zodat ze geen amok gaan lopen maken.

Gelukkig ook dat er in de Tweede Kamer wat meer realiteitszin bestaat dan in organisaties als STIVORO. De meeste politieke partijen begrijpen dat door dit soort dictatoriale maatregelen als waar STIVORO voor staat de sfeer in bedrijven wel erg verpest wordt als het niet door de mensen op de werkvloer gesteund wordt.

Daar zal Nanny Nooijen uit Breda inmiddels ook wel achter gekomen zijn….

Deze rechtspraak geeft weer eens te meer aan dat het tolerante klimaat waar Nederland prat op gaat steeds verder afkalft en omgezet wordt in een samenleving waarin de minst tolerante medeburgers de trend dicteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH