Toch maar geen rokersdiscriminatie

Blijkbaar geschrokken door de grote commotie die de uitspraak van Eurocommissaris Sipla deze week deed over het toestaan van de discriminatie van rokers heeft deze man zich gehaast om aan te geven dat de EU niet vóór discriminatie van rokers is, hoewel deze niet als groep expliciet staat opgesomd in het Europese non-discriminatiebeginsel.


Maar we zijn als rokers nog niet van de bemoeials in Brussel af. De commissaris kondigde al aan om Europese regels te stellen voor de ”rokenproblematiek’. En dat voorspelt vast niet veel goeds!


De Europese Commissie is gekant tegen elke vorm van discriminatie. Het feit dat de niet-discriminatie van rokers niet binnen het toepassingsgebied van de Europese wetgeving valt, betekent niet dat de Europese Commissie discriminatie van rokers goedkeurt. Dat heeft de woordvoerster van Europees commissaris Vladimir Spidla, Katharina von Schnurbein, dinsdag verklaard.

Ze reageerde daarmee op de discussie die de voorbije dagen ontstond rond het de discriminatie van rokers bij sollicitaties.


[…]


De uitspraken veroorzaakten een polemiek. Von Schnurbein wilde dinsdag de lont uit het kruitvat halen. Ze stelde dat bepaalde media haar woorden verkeerd hebben geïnterpreteerd. “Het is verkeerd te zeggen dat de Commissie ‘groen licht geeft aan het weigeren een roker aan te werven’, ‘vindt dat discriminatie van rokers OK is’ of ‘discriminatie van rokers toelaat’, zoals sommige media deden”, aldus de zegsvrouw.


Het Laatste Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH