Theo van Gogh viert Wereld Niet Roken Dag

Hij wist niet eens van het (jarenlange) bestaan van Wereld Niet-Roken Dag, schrijft Theo in een column op zijn site. Maar, nu hij het kent, viert hij het ook maar eens met een speciale tirade tegen de anti-rokers.


Er waart een nieuwe tirannie over de wereld, die van de Gezonde Geest in het Gezonde Lichaam. Die gezonde geest uit zich in het lastig vallen van mensen die wel zijn blijven roken met verboden, bepalingen, discriminatie op de werkvloer.


Theo, doe je mee met Wereldrokersdag? Meer info bij Forces NL!


De hysterie die niet-rokers aankleeft, komt voort uit de behoefte om te kunnen vertrappen en te vernederen. Rokers zijn toleranter dan niet-rokers. Niet-rokers op drift zijn een loeiende massa die zich gedraagt alsof ze een bedreigde minderheid is, terwijl wij rokers er maar al te zeer van doordrongen zijn geraakt dat de ware haat tegen ons gepredikt wordt door een meerderheid. Tegen de tijd dat ik sterf, over een jaar of twintig dus, zal de laatste sigaret die ik wil opsteken, me uit handen worden genomen door een zorgzame verpleegster. Robbert Jasper Grootveld werd beroemd met zijn Uche-Uche anti-rook-manifestaties bij het Amsterdamse Lieverdje, halverwege de jaren ’60. Hij verzette zich tegen het zogeheten ‘klootjesvolk’ en de sigarettenfabrikanten en werd in samenspraak met De Telegraaf, die hem verontwaardigd telkens weer kiekte voor de Eén, de voorpagina, wereldberoemd in Nederland. Maar de revolutie eet haar kinderen op. Het Uche-Uche van Grootveld is verworden tot de hysterie van de anti-tabak-gelovigen. Binnenkort zal de Melkweg geen subsidie meer krijgen als hier nog gerookt wordt. De vooruitgang is onstuitbaar.


Theo Van Gogh commentaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH