‘Terrasverwarmers milieuonvriendelijk’

Sjee…. Groen Links komt er nu eindelijk ook achter dat er een serieus milieu-aspect komt kijken bij het bannen van rokers uit de horeca.


Al eerder vermeldden we hier op deze site dat terrasverwarmers, die ingezet worden om het in koude tijden voor rokers nog aantrekkelijk te maken om buiten te roken, een behoorlijk CO2 probleem opleveren. Wij meldden al dat twee uur een terrasverwarmer aan hebben gelijk staat aan de productie van CO2 van een auto die normaal wordt gebruikt op een dag.


Groen Links stelt het anders: één terrasverwarmer veroorzaakt al 4 ton aan CO2 per jaar, evenveel als een autorit van 25 duizend kilometer (op onze hoogte de aarde rond). Maar, in plaats dat ze dan twijfel uiten bij het rookverbod, eist GL nu van Minister Cramer van Milieu dat de terrasverwarmers worden verboden.


Als GL nu echt denkt dat ze wijs zijn, zouden ze dan niet beter eens het HELE plaatje rond het rookverbod mee kunnen nemen? Achterkant van het anti-roken A4’tje: Sociale schade, financiële schade, psychische schade, milieuschade en zelfs gezondheidsschade, om er eens een paar te noemen. En is het dan nog zo slim om meer dan 25% van de bevolking, vooral de zwaksten, naar de marges van de samenleving te bombarderen?!


Minister Cramer van Milieu moet optreden tegen terrasverwarming in de horeca, vindt GroenLinks. Volgens Kamerlid Duyvendak zorgt één terrasverwarmer al voor 4 ton CO2-uitstoot per jaar, evenveel als een autorit van 25 duizend kilometer. ‘Nu kan Cramer nog optreden, want de verwachting is dat de horeca door het rookverbod op 1 juli massaal terrasverwarming gaat inslaan om rokende klanten te behouden. Dit gebeurde al in Engeland en Schotland, waar het rookverbod al geldt.’ De minister moet daarom snel duidelijk maken dat terrasverwarming in strijd is met de plicht voor bedrijven om zuinig om te gaan met energie, stelt de parlementariër. ‘Elk nieuw aanbod creëert weer een nieuwe vraag, dus hoe eerder we deze ontwikkeling stoppen, hoe beter.’


Bron: Parlementaire Nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH