Stivoro verdedigt zich tegen aantijging geenstijl.nl

In een persverklaring verdedigt Stivoro zich tegen de aantijgingen van de weblogger geenstijl.nl als zou het aantal door Stivoro genoemde ‘stoppers’ rond nieuwjaar veel te hoog zijn. Het zijn geen concrete aanmeldingen, zegt Stivoro, maar het zou blijken uit een NIPO onderzoek.


Nou is Stivoro een erg goede klant van NIPO dus ze zullen daar wel een handje willen helpen om het succes van Stivoro op te hemelen. NIPO bepaalde onder andere recent nog voor Stivoro het percentage rokers in Nederland. Dat was sterk afgenomen volgens de enquête. Een recent CBS onderzoek laat echter zien dat, ondanks de inspanningen van Stivoro, c.s., het aantal rokers de laatste 7 jaar hetzelfde is gebleven, zelfs na de Millennium Rookstop.


Ook zou uit een onderzoek van het NIPO blijken dat een meerderheid van de Nederlanders de nieuwe tabakswet steunt. Dat onderzoek werd ook in opdracht van Stivoro uitgevoerd.


GeenStijl.nl over de verklaring van Stivoro:


En jawel, daar is dan toch eindelijk de verklaring van Stivoro over de dubieuze cijfers rondom het aantal rokers dat is gestopt per 1 januari. Jammer alleen dat dit in allerijl uitgedane persbericht nog mistiger is dan we al van dit obscure subsidieclubje gewend zijn. Zo wordt gesteld dat GeenStijl zich heeft blindgestaard op de bezoekersstatistieken en dat het getal van 953.753 voornamelijk is gebaseerd op NIPO-onderzoek. Ja sure, ten eerste rekent het NIPO niet tot 3 achter de komma, maar veel belangrijker nog: er wordt wederom glashard gelogen. Want het was Stivoro, die bij monde van directeur Trudy Prins, herhaalde malen heeft verklaard dat “meer dan 100.000 mensen” zich via de website hebben geregistreerd. Een verklaring waarom er dan slechts 9849 profielen zijn aangemaakt, blijft echter onbeantwoord. Jammer. Ook het verzoek van Planet Multimedia om het complete onderzoek waarop Stivoro zich zegt te baseren online te zetten, is tot op heden niet ingewilligd. Mistig. En wie door de bomen het bos nog kan zien, luistert even naar het uitermate verhelderende interview met Trudy Prins.


In het genoemde interview wordt door Stivoro directeur Trudy Prins weer het ‘geloof me op mijn blauwe ogen’ spel opgevoerd, zoals we dat vaker hebben gehoord. We zijn benieuwd of het NIPO onderzoek inderdaad online zal komen. In dat geval zullen we het hier op onze site analyseren.


Persverklaring Stivoro
Planet Internet over Stivoro
NRC over dit geval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH