Sigaretten duurder

Het kabinet overweegt het gat in de begroting te dichten met een verhoging van de accijns op sigaretten. De prijs van een pakje sigaretten zou dan minstens 50 cent en mogelijk zelfs 1 euro hoger worden. Dit levert de schatkist jaarlijks zeker een half miljard euro extra op.Financiën kan het geld goed gebruiken. Hij wil zo’n vijf miljard euro extra bezuinigen. Definitieve besluiten worden de komende weken genomen. Op Prinsjesdag maakt het kabinet de exacte accijnsverhoging bekend.
Het kabinet vindt een prijsverhoging van de sigaretten goed te verdedigen. Sigaretten zijn in Nederland een stuk goedkoper dan in de ons omringende landen.


Minder rokers
Het ministerie van Volksgezondheid pleit bovendien al jaren voor een verhoging van de tabaksprijs. Uit onderzoek van anti-rookorganisatie Stivoro blijkt dat minder mensen zullen gaan roken als de prijzen stijgen.
Een pakje van 25 sigaretten kost nu 3,80 euro. De verkoop van tabak levert de schatkist nu al jaarlijks 1,8 miljard euro op, meldt het Algemeen Dagblad. (www.zibb.nl)


Jaja, Stivoro doet onderzoek… Een slager hoort niet zijn eigen vlees te keuren… Waar zijn de onafhankelijke bronnen voor deze bewering?


Een beetje bedrijf zal zich wel 10 keer bedenken voordat ze de prijs van hun diensten verhogen en tegelijk in diezelfde diensten gaan snijden, zoals nu de overheid doet: steeds meer druk op rokers en minder mogelijkheden en tegelijk meer geld vragen?!


Ennuh… wilden ze ook niet de criminaliteit in Nederland bestrijden? Met zulke accijnsverhogingen werk je smokkel, en dus criminaliteit, in de hand. Begrijpen ze nu helemaal niets meer van de wereld daar in Den Haag?


Gelukkig is er altijd nog de internetroute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH