Rokers roken meer

Analoog aan de ontwikkelingen in andere landen waar rokers onder druk worden gezet blijkt dat ook in Nederland rokers meer zijn gaan roken. Het rookbeleid, zoals onder andere door de Nederlandse overheid en de EU wordt gepropageerd, werkt dus duidelijk niet zoals de bedoeling was: het verminderen van het tabaksgebruik.


Het CBS onderzocht het gebruik van tabak in Nederland en ontdekte dat de gemiddelde roker 4% meer rookte in 2006 als in 2005. En dat ondanks de rookloze werkplek die begin 2004 werd ingevoerd.


Dit soort maatregelen blijkt het tegengestelde effect te heben. Dus waarom dan verder gaan op deze heilloze weg en toewerken naar een rookverbod in de horeca?


De consumptie van sigaretten is voor het eerst in 25 jaar toegenomen. De afgelopen vijfentwintig jaar nam de consumptie van sigaretten en shag alleen maar af. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het verbruik in 2006 licht is gestege ten opzichte van 2005.

Vorig jaar rookten Nederlanders samen circa 25 miljard sigaretten en shagjes, een groei van 1,5 procent in vergelijking met 2005. De stijging is geheel toe te schrijven aan een grotere consumptie van sigaretten. Per hoofd van de Nederlandse bevolking werden in 2006 864 sigaretten gerookt, ruim vier procent meer dan in 2005. De hoeveelheid gedraaide shagjes nam juist met bijna twee procent af tot 667. Het aantal rokers is in 2006 vrijwel gelijk aan dat in 2005.


(Bron: RetailNews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH