Rokers en niet-rokers over het rookverbod op het werk

In Dagblad De Limburger kregen lezers de mogelijkheid om hun ervaringen met de toepassing van de tabakswet binnen hun werkomgeving in te zenden. Een aantal van de reacties is vandaag op de website van de krant te lezen.

,,Ik wil wel eens duidelijk maken dat ook ik als niet-roker walg van al die rookmaatregelen. Ik vind het belachelijk. Ik werk als sluiswachter bij Rijkswaterstaat in Born. Tijdens mijn dienst zit ik in een kleine ruimte waar ik de sluizen bedien. Ik heb collega’s die in dat hok gewoon roken en een kwartier voordat de dienst wordt overgenomen even de deur open zetten. Daar heb ik geen probleem mee. Onze directie is nog bezig met het opstellen van een aantal regels, maar ik denk dat collega’s dit best onderling op kunnen lossen.”


,,Ik vind al die maatregelen veel te ver gaan. De trein, de perrons. En dan de ambtenaren in Heerlen die maar twintig minuten mogen roken. Dat ze zelfs in- en uit moeten klokken als ze naar buiten gaan. Het is pure discriminatie.”


,,Ik vind, als niet-roker, dat mensen de kans moeten krijgen om een sigaret op te steken. De maatregelen die de gemeente Venlo neemt – mensen naar de arbo-arts sturen om een poging te doen te stoppen – vind ik beneden alle peil. En dan zo’n rookpaal op de stations. Typisch Nederlands. Ik vind dat werknemers gewoon moeten kunnen roken op hun werkplek. Als dat niet meer mogelijk is, vinden de mensen die beweren last te hebben van de rook wel weer wat anders om over te zaniken. Zelf werk ik in de meubelindustrie. Mijn collega’s mogen nergens meer roken, op een apart hoekje in de kantine na. Het is gewoon triest te zien hoe ze samen het toilet binnenglippen om stiekem een sigaret op te steken, want zo gaat het dus.”


Meer bij De Limburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH