Roken in coffeeshops taboe?

Anti-rokers gaan over lijken. Geen middel wordt geschuwd om rokers, ook de joint-rokers, het leven zo zuur mogelijk te maken. Daarbij tonen ze een ontstellende rechtlijnigheid. En die rechtlijnigheid wordt, als het aan hun ligt, niet tegengehouden door de werkelijkheid, een werkelijkheid waarvan ze blijkbaar het bestaan niet eens kenden.

Ook coffeeshopeigenaren merken nu, na de organisatoren van popevenementen, wat die rechtlijnigheid in de praktijk inhoudt. Daarbij zijn de Nederlandse anti’s nog roomser dan de paus: zelfs in New York zijn uitzonderingen toegestaan voor gelegenheden die expliciet ingericht zijn voor rokers.

Waar en wanneer zal de wal het schip keren? De anti’s kennende zal alleen een grootschalige burgelijke ongehoorzaamheid en massademonstraties op het Binnenhof dit belachelijke sectarische geweld kunnen stoppen…

Ook de coffeeshop moet volgend jaar voldoen aan de eis van rookvrije werkplekken. Net als bij de ‘gewone’ horeca zal de maatregel neerkomen op een totaal rookverbod, verwacht het ministerie van volksgezondheid.

Coffeeshop-eigenaren reageren lacherig als ze horen dat ze per 1 januari moeten voldoen aan de Tabakswet. ,,Dan kunnen we net zo goed dichtgaan”, zegt manager Dick Langereis van twee Amsterdamse coffeeshops. ,,Ik kan er alleen maar om lachen”, zegt eigenaar Gilbert van een Nijmeegse coffeeshop. ,,Laat ze het uitzoeken in Den Haag.”

Artikel Trouw

Artikel Yahoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH