Riante voorzieningen voor rokende Kamerleden

Dezelfde kamerleden die vorig jaar in al hun wijsheid besloten om rokend Nederland buiten de deur te zetten van hun werkruimte, zorgen volgens de Volkskrant wel erg goed voor zichzelf. Eén restaurant wordt al verbouwd, een tweede zit voor aanpassing in de pen en rookzuiltjes zijn alom in de gebouwen aanwezig.


De helft van het restaurant op de eerste verdieping van het Kamercomplex wordt geschikt gemaakt voor rokende politici, hun medewerkers en Kamerpersoneel.


Hoeveel geld met de verbouwing is gemoeid, is niet bekend. De aanpassingen worden betaald uit het onderhoudspotje van de Kamer, zegt een woordvoerder. Hij geeft toe: ‘De Kamer doet nogal veel voor zijn werknemers. Er zijn genoeg bedrijven die helemaal niets doen. Die zeggen gerust: ga maar lekker buiten roken. Wij willen rookruimtes maken waar het kan.’


Mogelijk komt de Kamer rokende politici nog meer tegemoet. Kamervoorzitter Weisglas gaat bekijken of ook het speciale restaurant voor alleen Kamerleden verbouwd kan worden . Politici kunnen dan zonder pottenkijkers een sigaret opsteken.


Ook in de rest van het Kamergebouw wordt ‘in overleg met de fracties’ naarstig gezocht naar uitbreiding van het aantal rookruimtes. De teller staat nu op vijf. En wie niet in de buurt is, kan nog altijd terecht bij een van de rookzuilen in de wandelgangen.


Een goed voorbeeld voor veel bedrijven? Wijs je baas erop. Er is véél meer mogelijk dan alleen een rokerig rookhol of buiten staan!


Artikel Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH