‘Peuken op straat zijn een milieumisdrijf’

De inflatie van normen en waarden slaat in Rotterdam snel toe nu een politierechter twee rokers heeft beboet voor het wegwerpen van een peuk op straat. Het wordt nog wel een misdrijf genoemd, een van de zwaarste vormen van criminaliteit die er zijn…


Rokers lijken nu echt vogelvrij te gaan worden. Einde van het tolerante Nederland en het failliet van de politiek. Laat de grote criminaliteit maar zitten en ga vooral tegen eenvoudige mensen te keer die niets fouts in de zin hebben..


Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft voor het eerst het gooien van een peuk op straat als een milieumisdrijf aangemerkt en de daders ook hiervoor vervolgd.


Gisteren kregen enkele rokers, die opzettelijk hun sigaretteneindje op straat hadden geworpen, van de economische politierechter twintig tot zestig euro boete voor het plegen van een milieudelict.

Volgens officier van justitie mr. Bode heeft de strikte vervolging niets te maken met het recente rookverbod in bedrijfs- en overheidsgebouwen, dat veel rokers buiten voor de deur hun sigaretten doet opsteken en voor meer peuken op straat zorgt. „Het is om het verbod onder de aandacht te brengen op het achterlaten van afval buiten een inrichting en om de norm te bevestigen dat men niet alles maar op straat moet gooien,“ aldus de aanklager.

Politierechter mr. Van de Berg gaf aan moeite te hebben met de hoogte van de boetes in vergelijking met die voor andere delicten, die vaak milder worden bestraft. Ook de juridische omschrijving ‘misdrijf’ vindt hij te zwaar aangezet voor het weggooien van een peuk. Maar de magistraat voegde er gelijk aan toe dat het niet aan de rechter is daarover een oordeel te vellen.


BN/De Stem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH