Oproep manifestatie tegen rookverbod

De kogel is door de kerk.

De toestemming van de gemeente Den Haag is binnen om op zaterdagmiddag 29 november, tussen 14.00 en 16.00 uur, op het Malieveld een grootse manifestatie tegen het rookverbod in de horeca te houden.

Tijdens deze manifestatie zullen artiesten hun anti-rookverbod nummers ten gehore brengen en zullen politici en andere bekende Nederlanders toespraken houden.

Café-eigenaren uit het gehele land zullen bussen inzetten om tegenstanders van het rookverbod in de horeca naar Den Haag te transporteren. En, gezien de berichten die we uit onze regio’s ontvangen, zal het zaterdag in die bussen en op het Malieveld een gezellige boel gaan worden.

De manifestatie draagt als slogan: “Bar Slecht Rookbeleid”.

Op 29 november a.s. wil KHO, samen met duizenden horecaondernemers en hun klanten, een krachtig signaal afgeven aan de regering dat het rookverbod voor de kleine horecaondernemer onacceptabel is. Een keuzevrijheid als het gaat om het wel of niet toestaan van roken in onze zaken is ons uitgangspunt. Daarom zullen we van de politiek eisen dat een uitzondering op het rookverbod wordt gemaakt en willen we voor de kleine horeca, indien gewenst,  een ontheffing van het rookverbod gerealiseerd zien.

Ook zullen we op 29 november a.s. de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland oproepen haar leden in hun strijd tegen het rookverbod te steunen. Er zijn vele horecazaken in Nederland die qua vloeroppervlakte niet in staat zijn een rookruimte te realiseren. Daarom eisen we ook van de brancheorganisatie alle steun in de strijd voor het behoud van de kleine horeca en dat kan alleen indien een ontheffing van het rookverbod mogelijk wordt gemaakt.

KHO doet hierbij een oproep aan alle bar- en caféhouders om samen met hun gasten massaal naar het Malieveld te komen. Laat de regering zien dat heel horeca Nederland aanwezig is. Kom met grote actieborden naar het Malieveld en vermeldt daarop plaats, regio of provincie. Daarmee tonen we aan dat het hier om een landelijke manifestatie en probleem gaat. Ook kreten zoals “BAR EN BOOS” en “BAR SLECHT BELEID” zullen op het Malieveld laten zien dat het ons ernst is.

Vanaf een podium zal u door velen worden toegesproken. De nodige muziek zal u in uw oproep aan de politiek en aan Koninklijke Horeca Nederland begeleiden.

Laat ons via de mailinglijst of deze site weten of u aanwezig bent en met hoeveel. Meld ons het aantal mensen en bussen zodat we de manifestatie ordentelijk en op een prettige manier kunnen laten verlopen. Heeft u over de manifestatie vragen, dan kunt u deze via de website stellen en krijgt u via de site direct antwoord terug.

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH