Online handtekeningenactie begonnen om Bos te stoppen.

Stichting Rokersbelangen eist dat minister Bos van Financiën afziet van een nieuwe accijns op tabak. Volgens Rokersbelangen komen rokers anders massaal in opstand. Ton Wurtz van stichting Rokersbelangen stelt dat rokers niet weer de dupe worden van het falende begrotingsbeleid van deze regering. Wurtz: ‘wij vertrouwen Bos niet. Er dreigt weer een gat in de begroting en net als vorig jaar kan deze minister zo maar weer de makkelijke weg kiezen. Dat betekent dat rokers weer opdraaien voor zijn falende beleid. Als dat gebeurt dan roepen wij op tot het schenden van het rookverbod.’


De stichting is, samen met Forces Nederland, een handtekeningenactie begonnen om de minister te stoppen. Doel is om de handtekening van tienduizenden rokers aan te bieden aan de vaste kamer commissie Financiën tijdens de begrotingsbehandeling in oktober. Het schenden van het rookverbod kan volgens Wurtz op allerlei manieren: ‘niet alleen in de kroeg, maar ook in de trein, op kantoor en op de publieke tribune van de Tweede Kamer.’


Volgens de stichting moet de regering vooraf duidelijk maken hoe het voor het komende jaar wil begroten. Wurtz: ‘er zou een financiële bijsluiter voor de begroting moeten komen zodat gewone mensen begrijpen hoe het in Den Haag werkt. Als wij de handtekeningen gaan aanbieden zullen we dat zeker voorstellen aan de Kamerleden.


De website www.derokerisgeenmelkkoe.nl is vanaf vandaag online. Iedereen kan er zijn handtekening zetten tegen nieuws accijnzen op tabak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH