Nieuwe verslaving ontdekt

JA JIJ! Ben jij ook zo verslaafd?! Roker of niet, maar als je regelmatig op onze site komt ben je verslaafd.


We blijken hier in Nederland nota bene een echt nanny-instituut te hebben dat de verbanden tussen levensstijl en verslaving onderzoekt, het Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen & Verslaving (IVO). En deze club is er achter gekomen dat je met 26 uur per week achter de computer zitten al verslaafd bent. Aan Internet meestal volgens deze club.


En nog vreemder: blijkbaar word je daar nog depressief van ook. Als jongere tenminste, als je deze club mag geloven. Arme, verslaafde ICT-ers. Die zitten vast wel 60 uur of meer per week achter hun computer. Die gemeenschap moet dan pas echt depressief zijn….


Het begrip ‘verslaving’ begint steeds meer gebruikt te worden voor de meest uiteenlopende verschijnselen en gewoontes. En als je er dan nog een ziekte (depressie, bv) aan kan hangen ligt er weer een prachtig scenario voor ingrijpen door de gezondheidsindustrie. Kassa…


Door wie zouden deze mensen eigenlijk betaald worden?


Dit staat erover op hun site:


Het IVO is een landelijk opererend bureau met een hoofdvestiging in Rotterdam. Het doel van het IVO is de verwerving en overdracht van wetenschappelijke kennis over leefwijzen, verslaving en daaraan gerelateerde maatschappelijke ontwikkelingen. Op die manier wil het IVO een bijdrage leveren aan de oplossing van daarbij voorkomende lichamelijke, psychische en sociale problematiek.

Het onderzoekswerk van het IVO is onder andere gericht op oorzaken en gevolgen van het uiteenlopend gebruik van alcohol, softdrugs, harddrugs, tabak en medicijnen, voor de individuele gebruiker, voor zijn of haar directe omgeving en voor de maatschappij als geheel. Naast middelengebruik heeft het IVO ook aandacht voor andere en nieuwe vormen van potentieel verslavend gedrag zoals gokken, internetten en eten.
Aandacht voor leefwijzen en maatschappelijke ontwikkelingen komt tot uiting in onderzoek naar gedrag van groepen als gemarginaliseerde harddruggebruikers, dak- en thuislozen, prostituees en risicojongeren.


In het IVO participeren de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit Maastricht, de Universiteit van Tilburg, de Radboud Universiteit Nijmegen en de Volksbond Rotterdam. Op dit moment zijn er meerdere leerstoelen aan het IVO verbonden. De wetenschappelijke kwaliteit van onderzoek is hiermee gewaarborgd.
Opdrachtgevers zijn onder andere gemeenten, GGD-en, zorginstellingen, ministeries, bedrijven en diverse fondsen.


Een jaarrekening valt niet te vinden helaas, want dan zou het mogelijk zijn geweest het aandeel van de bedrijven te achterhalen. Maar wie die fondsen fondsen kunnen we wel bedenken.


Internet maakt jongeren depressief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH