Nederlandse KGB op pad

Een forces-lid schrijft:

Gisteravond (red: donderdag 1 juli) op het nieuws gezien: inspecteurs van de warenwet die zomaar invallen mogen doen bij bedrijven om de naleving van de nieuwe anti-rookwet te controleren.


Eén bedrijf, waar de directeur of manager een eigen kantoor heeft, werd onderzocht en een asbak met een peuk gevonden. De man zei nog dat hij alleen dat kantoor heeft en met niemand deelt. Hielp dus niets, het mag niet.

Ik begrijp dus dat net als vroeger met de invallen van de kijk- en luisterwet inspecteurs en nu dus die van de warenwet, gewoon invallen mogen doen zonder huiszoekingsbevel. Heb ik altijd vreemd gevonden want als ergens ‘gewone’ criminaliteit wordt vermoed, zoals drugs of mafia etc, moeten er eerst duidelijke bewijzen zijn voordat een huiszoekingsbevel wordt afgegeven. Tegen die tijd hebben de zware criminelen er al lang lucht van gekregen en zijn de vogels en bewijzen gevlogen.

Toch vreemd niet waar dat die inspecteurs voor wat betreft de anti-rookwet ‘carte blanche’ hebben. Ook een kantine die gescheiden pauzes heeft voor rokers en niet-rokers en over een goede ventilatiesysteem beschikte, moest er aan geloven; er kon altijd nog wat rook blijven hangen, werd er gezegd, zonder onderzoek en bewijzen dus.

Raar maar waar, 65 nieuwe warenwetinspecteurs opgeleid die alleen op de naleving van de rookwet controleren. De echte keuringsdienst voor waren laat het afweten bij controle van restaurants en vooral snackbars; daar hebben we blijkbaar alleen de ‘smaakpolitie’ voor (tv-programma).

Op de koop toe is er geklaag bij de overheid over minder inkomsten van tabaksaccijnzen en ook minder accijnzen op alcoholische dranken. Sjonge, ‘t is ook nooit goed!!! Waar zullen ze die verloren accijnzen nu weer terughalen!!!!


Klik hier om deze uitzending te beluisteren (kijk bij “donderdag”, 20.00 uur en selecteer al naar gelang uw internet-verbinding SB (smalband) of BB (breedband)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH