Kruisvaart persbericht actie Oss

Persbericht 23 juli 2007

 

ROKERSACTIE IN SP BOLWERK.

 

Dinsdag 24 juli is Oss speerpunt in de acties tegen een algeheel rookverbod in de horeca. Op deze marktdag wordt ‘s-ochtends een opiniepeiling gehouden onder het winkelende publiek. ‘s-Middags na afloop van de markt wordt de aandacht gericht op de bezoekers van de horeca.

 

Doel is aan te tonen dat de SP-top, die en bloc voor een rookverbod is, het contact met de kiezers van de SP verloren heeft.

Ook hier uit zich het gebrek aan democratie binnen de SP, waardoor in ivoren torentjes gevormde mening tot partijstandpunt kan worden verheven zonder consultatie van de achterban.

Uit vooronderzoek in een achttal Ossse cafés blijkt dat mensen die op “Ons Jan” hebben gestemd totaal verrast zijn door de steun van de SP aan het anti-rookbeleid van de regering. Deze steun komt voor hen totaal onverwacht omdat noch in het verkiezingsprogramma, noch in de verkiezingscampagne van de SP met één woord gesproken is over een rookverbod in de horeca.

 

Uit berichten vanuit de SP blijkt dat men daar, ook op het niveau van afdelingsbesturen, zelfs nu nog niet op de hoogte is van het standpunt dat de Tweede Kamerfractie in het overleg met minister Klink ingenomen heeft.

 

De invloed van de, door de farmaceutische industrie gesponsorde, anti-rooklobby is in Den Haag zo groot dat politieke partijen het zicht op de realiteit verliezen. Door hierin mee te gaan en buiten het verkiezingsprogramma om een rookverbod te steunen pleegt niet alleen de SP in wezen kiezersbedrog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH