Kofi Annan kan niet overal roken verbieden

NEW YORK – De internationale gemeenschap heeft er in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties een nieuw probleem bij. Een aantal rokende diplomaten betwisten het recht van secretaris-generaal Kofi Annan om zo maar overal in het VN-hoofdkwartier het roken te verbieden.


“Annan deed dat kennelijk op eigen gezag en dat is niet voldoende volgens VN-ambassadeurs van met name Mexico, Rusland en Tsjechië.


Zij eisen dat Annan zijn rookverbod nader verklaart en bovendien dat de Algemene Vergadering zich hierover uitspreekt. De Tsjechische VN-ambassadeur Kmonicek eist als roker uitleg van het secretariaat. Het zijn de lidstaten en niet de secretaris-generaal die over rookverboden gaan.


Een van de felste tegenstanders van een algeheel verbod is een vrijwel permanent roker en permanent lid van de Veiligheidsraad, de Russische VN-ambassadeur Sergej Lavrov.


De Algemene Vergadering heeft eerder al roken in een groot aantal ruimtes verboden, maar niet overal in het hoofdkwartier. Annan heeft gezegd dat de VN de strenge antirookpolitiek van het omringende New York navolgt.”


 


Duidelijk weer een staaltje anti-roken terreur. Omdat in omliggend New York roken bijna overal verboden is, moet het in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties ook maar. Enig overleg of compromis is blijkbaar ongewenst en/of onmogelijk en dus wil Kofi Annan zijn wil erdoor drukken.


Hopelijk geeft de Algemene Vergadering blijk van meer realiteitszin en kan zo ook binnen de VN een einde komen aan het anti-rokers fanatisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH