Johan Derksen (VI) ontvangt Sigaar van het Jaar

Ter gelegenheid van Wereld Rokersdag wordt dit jaar een prijs uitgereikt: de Sigaar van het Jaar. De prijs gaat naar Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International, vanwege zijn bijdrage aan de promotie van de rechten van de roker in Nederland.


Wereld Rokersdag, a.s. dinsdag, werd vanavond via een persbericht aangekondigd. In het bericht roepen Stichting Rokersbelangen, Sigarenclub.nl en Stichting Forces Nederland gezamenlijk rokers op om om 12 uur die dag uit protest een sigaret of sigaar op de werkplek op te steken.


 


 


                                PERSBERICHT


 


 


                               12 oktober ’04 Wereld Rokersdag


                               Uitreiking Sigaar van het Jaar aan Johan Derksen


 


 


 


Amsterdam,  11 oktober ’04


 


 


De Stichting Rokersbelangen, Forces Nederland en Sigarenclub.nl reiken op 12 oktober ’04  om 11 uur, in het kantoor van Voetbal International te Gouda, de Sigaar van het Jaar uit aan Johan Derksen. Deze uitreiking vindt plaats in het kader van Wereld Rokersdag die op deze datum wordt gevierd. Johan Derksen heeft volgens de organisaties een belangrijke bijdrage geleverd aan de promotie van de rechten van de roker in Nederland.


 


Wereld Rokersdag


Dit jaar gaat deze dag, in tegenstelling tot vorig jaar, niet geluidloos voorbij. Daar is dan ook alle reden voor. 2004 kenmerkt zich door een zware terugval in de rechten en waardigheid van rokers. De werkloze rookplek en de rookloze werkplek hebben gezorgd voor een nieuwe tweederangs burger in Nederland.


Op 12 oktober gaan we daar wat aan doen. Dat is de dag dat de roker in het zonnetje wordt gezet. Het zal bovendien een verzet zijn tegen de bemoeizucht van de overheid, discriminatie en de propaganda van de anti-rokenbeweging.


 


Waarom 12 oktober ?


12 oktober (1492) is de dag dat Columbus voet zette op het eiland San Salvador . De eiland bewoners , die hij er aantrof boden de verre reiziger geschenken aan , waaronder enkele gedroogde bladeren: tabak. De eerste keer in onze geschiedenis dat in het teken van vriendschap en vertrouwen een rokertje werd aangeboden.


 


Rokers en niet rokers


Rokers worden door draconische maatregelen zoals accijnsverhogingen en verboden oa. op de werkplek,  onevenredig zwaar getroffen.


Rokers en niet rokers moeten nu eenmaal samenleven in dezelfde wereld en discussie brengt verandering, niet verboden.


Laten wij die wereld dan aangenaam houden. De roker door rekening te houden met zijn niet-rokende medemens wanneer de situatie dat verlangt. De anti-roker door geen fabeltjes de wereld in te sturen en de roker af te schilderen als de meest slechte , intolerante en a-sociale vertegenwoordiger van de mensheid.


Onze organisaties roepen op deze dag de rokers op om om 12 uur, uit protest tegen de steeds verdergaande betutteling, een sigaret of sigaar op de werkplek op te steken, iets dat nog geen jaar geleden de normaalste zaak van de wereld was en plotseling een verboden handeling is.


 


Stichting Rokersbelangen / Forces / Sigarenclub


 


De Stichtingen komen op voor de belangen van de volwassen rokers en maken zich sterk voor een samenleving waarin tolerantie en wederzijds begrip tussen rokers en niet rokers bestaat.


 


www.forces-nl.org


www.rokersbelangen.nl


www.sigarenclub.nl


www.worldsmokersday.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH