Ierse pubs in opstand tegen rookverbod

“AMSTERDAM – Een kroeg in Galway genaamd Fibber Maggees is openlijk in opstand gekomen tegen het rookverbod dat sinds dire maanden in de Ierse cafés geldt. De uitbaters van de pub zeggen dat de omzet met tweederde is afgenomen door het rookverbod en houden zich er niet meer aan. De kroegbazen, Ciaran Levanzin en Ronan Lawless, eisen dat de regering het verbod herziet en het mogelijk maakt om rookgedeeltes in te richten. Zelf hebben ze dat alvast gedaan: op de bovenverdieping staan sinds begin deze week weer asbakken. Het nieuws deed snel de ronde en dinsdagavond zat het rookgedeelte van de kroeg weer ouderwets vol,” aldus de Telegraaf

De telegraaf vervolgt: “Levanzin en Lawless zeggen eventuele boetes – maximaal 3.000 euro per overtreding – te zullen betalen, maar zich niet aan het rookverbod te zullen houden. Ze moeten wel, zeggen ze, anders is de kroeg in september failliet. Andere kroegbazen volgen inmiddels hun voorbeeld. ‘Laat Michael Martin naar de hel lopen’, zegt Danny Brogan, de uitbater van Brogan’s Pub in Cobh, waar sinds woensdag weer gerookt mag worden. Michael Martin is de minister van volksgezondheid en de drijvende kracht achter de totstandkoming van het rookverbod. ‘U kunt van mij aannemen dat wij ons niet zullen inhouden als het gaat om de handhaving van de wet’ , zei Martin over de rebelse kroegbazen, die de protestactie ‘een belediging van het Ierse volk en een onacceptabele overtreding van de wet’ noemde.”

Bravo, er is moed voor nodig om dergelijk verzet te plegen. Hopelijk gaan veel pubs en ook andere horeca-ondernemingen dit voorbeeld volgen. Het is echt erop of eronder voor de horeca die de omzet door de belachelijke rookverboden drastisch heeft zien dalen.


Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH