Handel tabak aan banden

In het Huis van afgevaardigden is een voorstel ingediend (PACT) om de handel in tabak verder aan banden te leggen. De detailhandel moet de verkoop van tabak gaan bijhouden, beschouwt sigaretten als goederen die niet per post verzonden mogen worden (internet!), verbiedt sigaretten die niet van de officiële producenten komen, zet een nieuwe grens aan de hoeveelheid sigaretten die iemand bij zich mag hebben (60.000 in plaats van 10.000) en scherpt de vervolgingsregels bij overtreding sterk aan.


De nieuwe wetgeving lijkt wegen te openen om het tabaksgebruik verder in de tang te nemen. Samen met de uitspraak van de Surgeon General, zoals we dat in een vorig bericht meldden, lijkt de weg naar een totaal verbod van tabak geplaveid te worden.


Lees beslist verder om onze analyse over deze maatregelen te lezen. Het wordt beangstigend!Maar hoe moet het dan met de rokers? Allemaal verplicht afkicken? Of is er iets anders aan de hand?


Een recent bericht over proeven met toedieningsapparaten voor farmaceutische nicotine lijkt meer licht op de werkelijke plannen van de gezondheidsindustrie te werpen: een overheid die maatregelen neemt om rokers te dwingen de sigaretten als nicotinebron te vervangen door inhalers voor farmaceutisch geproduceerde nicotine.


Hierbij wordt er voor het gemak van uitgegaan dat het gebruik van sigaretten vooral bedoeld is om aan nicotineverslaving toe te geven, ondanks dat er sterke aanwijzingen zijn dat dit niet de voornaamste reden is om sigaretten te roken. Roken is een gewoonte zeggen wetenschappers van de Tel Aviv universiteit in Israel na bestudering van vele onderzoeken over de effecten van nicotine.


Deze laatste ontwikkelingen bevestigen onze analyse dat de huidige rokersonderdrukking duidelijk bedoeld is om de nicotinemarkt te verschuiven van tabaksgebruik naar farmaceutische preparaten.


De farmaceuten als stuurlui voor de overheid, dankzij gigantische hoeveelheden geld die van deze industrie naar de overheid en onderzoeksinstituten gesluisd worden. Onderzoeksinstituten zoals die van Stanton Glantz aan de universiteit van Californië die het bewijsmateriaal moeten leveren voor nicotineverslaving en schadelijkheid van meeroken. Dit onderzoeksinstituut alleen al ontving de afgelopen drie jaar 12 miljoen dollar voor het uitvoeren van dit soort onderzoek.


Links:Het zijn beangstigende ontwikkelingen. Orwell’s Big Brother lijkt een gezicht te krijgen: dat van Big Pharma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH