De Zuidelijke Kruisvaart is gestart!

Na enige weken rust is het eindelijk zo ver: om 11 uur vandaag vertrok het actieschip uit de thuishaven in Alem, op weg naar Maastricht. Als eerste tussenhaven, waar zoals gewoonlijk weer handtekeningenlijsten worden verspreid in de horeca, hopen we vanavond Venlo te bereiken. Naar schatting zal dat een reis van zo’n tien uur zijn (als het niet teveel tegenzit met sluizen, e.d.).


Zaterdagavond hopen we in Maastricht binnen te lopen waar het gastronomische openluchtevenement Preuvenemint volop bezig is. Ook is daar net de studentenintroductie begonnen. Het zal er erg druk zijn en er is volop media-belangstelling voor dat festijn, belangstelling die we goed kunnen gebruiken. Het schip zal vlakbij het Vrijthof aanleggen. Op zondag zullen mensen daar gevraagd worden om een enquête in te vullen en om handtekeningen tegen het rookverbod te zetten. Uiteraard zullen ook de café’s van handtekeningenlijsten voorzien worden.


In de week daarna worden diverse steden langs de Maas aangedaan, zoals Maasbracht, Roermond en Wanssum. Na een rustpauze in de thuishaven plannen we daarna nog een reis richting westen, waar we in Rotterdam een afsluiting hopen te vieren.


De weersvoorspellingen zien er goed uit. En met onze nieuwe mascotte aan boord zal er weinig mis kunnen gaan…


Het Preuvenemint is een vierdaags culinair festijn op het Vrijthof in Maastricht. Het wordt jaarlijks gehouden in het laatste volle weekend van augustus, dus op de laatste zondag van augustus en op de drie dagen daaraan voorafgaand.

Het Preuvenemint 2007 vindt dus plaats van donderdag 23 augustus tot en met zondag 26 augustus. Op het Vrijthof is er dan een gezellige opstelling van zo’n veertig stands waar men lekker kan eten en drinken, en genieten van een gevarieerd muziekprogramma.

Het woord Preuvenemint is een samentrekking van de maastrichtse dialectwoorden ‘preuve’ (proeven) en ‘evenemint’ (evenement). En een evenement waar men kan proeven van goede dingen des levens is precies wat het Preuvenemint is.

Ruim dertig stands functioneren als restaurantje en/of als counterrestaurant; bier en frisdranken zijn verkrijgbaar bij vier grote stands, en het muzikale amusement wordt voor het voetlicht gebracht vanaf het Vrijthof-kiosk.


Preuvenemint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH