Creatief talent

De tabakswet bedreigt de horeca. Die boodschap is duidelijk overgekomen op het publiek. Sommigen laten het gelaten over zich heen komen, anderen gaan er mee aan de slag zodat het kind niet met het badwater wordt weggegooid.


Zoals drie studenten aan de Nederlandse Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, een internationaal gerichte hogeschool. Zij moesten voor hun studie een opdracht maken waarin ze voor een speciale doelgroep in hun bedrijfstak een oplossing moesten bedenken voor een nijpend probleem. Deze drie studenten kozen de doelgroep rokers.


Voor hun creatieve aanpak verdienden ze, terecht, een 8,5 terwijl ze, als een van de enige teams,  hun bevindingen mochten presenteren voor een plenair publiek.


Uit het voorwoord van het eindverslag:


Voor het blok Concept- en productontwikkeling / Imagineering werd ons gevraagd een product te ontwikkelen voor een afgebakende doelgroep. Wij hebben ervoor gekozen om een product te ontwikkelen wat de scheiding kan voorkomen tussen rokers en niet-rokers in de horeca. De overheid en de media zijn de laatste tijd erg bezig om maatregelen te nemen tegen het roken. Hiermee hopen ze te bereiken dat steeds meer mensen stoppen met roken, zodat het aantal mensen dat rookt een stuk lager word. Er wordt echter geen rekening gehouden met de roker die steeds meer als ‘fout’ wordt gezien door de niet-roker en zich niet geaccepteerd voelt. Dit was voor ons een goede reden om eens te gaan bekijken wat de wensen en behoeften van het rokers zijn. Omdat we zo meer inzicht kregen in de problemen waar de roker mee te maken heeft, konden we een product ontwikkelen waar zowel de roker als de niet-roker tevreden mee zal zijn.


Eindverslag
Powerpointpresentatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH