Brief aan Minister Hoogervorst

Roken is ongezond, je volproppen ook. Elke vetklep (meer dan tien procent overgewicht) wordt niet meer behandeld voor vreetgerelateerde zaken. Een drilpudding met een te hoog cholesterolgehalte moet dubbele premie betalen, komt dit gehalte boven een bepaalde norm dan wordt medische behandeling eveneens geweigerd. De vreetgestapo heeft camera’s bij alle junkfood outlets en dankzij de geïmplanteerde chip kan de frequentie van uw walgelijke vraatzucht haarfijn bij worden gehouden.  
 
De trimklabakken houden scherp in de gaten hoe vaak ze u joggend over straat zien gaan of in het park zien zweten, pas op voor dat lage hekje want op uw bek gaan is voor eigen risico.  
 
Nadat u door de voorruit bent uitgestapt bij de abrupte kennismaking met het verkeer van rechts constateert agent Mulder dat u uw gordel niet droeg, de ambulance wordt afgebeld.  
 
U gebruikte een draaistoel als trap om iets van de bovenste plank te pakken? Wilt u als de sodemieterij van de brancard afstappen, idioot.  
 
Wat? U had geen licht op de fiets en bent bij het afslaan uit een donkere straat aangereden? Sleept u zich als de weerlicht naar de kant van de weg, u hindert het verkeer.  
 
Wat? U hebt de motorkettingzaag even onbeheerd achtergelaten terwijl twee buurjongetjes in uw tuin speelden? Sorry, u mag het armpje zelf aannaaien.  
 
Kortom, waar en hoe trek je de grens? Wel samen uit maar in afhankelijke gevallen niet samen thuis? Waar stop je met sleutelen aan het solidairiteits principe? Als medische behandeling en-of een uitkering verantwoordelijkheidsafhankelijk wordt gesteld dan kan er meer verantwoordelijkheidsafhankelijk worden gesteld. Bijvoorbeeld het hoofdelijk aansprakelijk stellen van ministers voor hun beleid, of gaat dat wat te ver? 9 Miljard weggepist in een spoorlijn? Tsja, wat heeft u op uw bankrekening staan?  
 
Zullen we afspreken deze keer nou eens niet ONS op een of andere manier een poot uit te draaien om financiële gaten, mede door slecht beleid ontstaan, te dichten? Zullen we als het dan allemaal toch moet eerst eens beginnen met alle reclame voor ongezonde producten te verbieden? Wat mij betreft pakken we overbodige, energie en waterverspillende producten gelijk mee. Moeten we echt dagelijks ons haar verwennen met lipopepti-fructiden boordevol natuurlijke vitaminen? Is het echt noodzakelijk om op o.m. BNR Radio meermalen een hese vrouwenstem te moeten horen die je ietwat geilig meedeelt dat er wat aan erectiestoornissen gedaan kan worden, informatie die nog niet eerder tot ons was gekomen nietwaar? Wat is de meerwaarde van het leven als we dagelijks gebombardeerd worden met boodschappen als Vodafone -“How are you”. Van die laatste dingen schijn je bovendien … in je kop te krijgen. Pardon, ik dwaal iets af, terug naar tabak en taartjes.  
 
Op de tabaksverpakkingen staat al grove taal, je kunt het nog wat meer inpeperen door sigaretten in kartonnen doodskistjes te verpakken, shag in 50 gram plastic bodybagjes. De grote MacDonald’s borden worden verboden en vervangen door een neonbord met de tekst “Vreet en Verga” of, voor de snelle Veronica generatie, “Eat this… and Die”.  
 
Hoogachtend,  
 
Michiel Mans  
 
P.s Als werkloze houd ik mij aanbevolen voor het schrijven van ludieke Postbus 51 spotjes
“”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH