Anti-betuttelingsorganisaties verenigen zich

Vanavond werd door ons, namens het organisatiecomité, het volgende persbericht verspreid:


P E R S B E R I C H T


Nieuwe internationale koepelorganisatie gaat krachten tegen prohibitie bundelen


De invloed van de overheid op het dagelijkse leven breidt zich, over de hele wereld, steeds verder uit. Het wordt daarom tijd dat er een krachtige, internationale tegenbeweging wordt opgezet die de keuzevrijheid van burgers om zélf invulling aan hun leven of bedrijf te geven sterk gaat verdedigen.


Het is daarom dat op 2 en 3 mei in Nederland vertegenwoordigers van een groot aantal organisaties wereldwijd tijdens een bijeenkomst de handen ineen gaat slaan om een nieuwe koepelorganisatie op te richten: de ‘International Coalition Against Prohibition’ (ICAP). Op deze topconferentie zullen organisaties vertegenwoordigerd zijn uit onder andere de VS, Canada, Ierland, Groot-Brittanië (inclusief Schotland en Wales), Denemarken, Duitsland, België, Hongarije, Italië, Frankrijk en, uiteraard, Nederland.


Naast het opzetten van deze nieuwe internationale koepel zal tijdens de bijeenkomst, die gehouden wordt op de twee-master Aldebaran op het IJsselmeer, ook gestart worden met de voorbereiding van een aantal internationale conferenties over prohibitie en betutteling. Gestart wordt daarbij met een grote najaarsconferentie over de anti-rokenhype zoals die zich wereldwijd manifesteert. Tijdens deze eerste conferentie zullen wetenschappers, journalisten en slachtoffers de achtergronden en tactieken van deze beweging bespreken en van kritisch commentaar voorzien. Daaropvolgende conferenties zullen zich onder andere bezighouden met de snel opkomende bewegingen tegen alcohol en eetgewoonten.


De topconferentie zal zaterdag 3 Mei afgesloten worden met een persconferentie op de Aldebaran, die aangemeerd zal liggen in de haven van Hoorn (achter de Hoofdtoren). De persconferentie start om 16:00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download poster

Citaten

 • "Es ist schwieriger, eine vorgefaßte Meinung zu zertrümmern als ein Atom."
  (Het is moeilijker een vooroordeel aan flarden te schieten dan een atoom.)
  Albert Einstein

 • "Als je alles zou laten dat slecht is voor je gezondheid, dan ging je kapot"
  Anonieme arts

 • "The effects of other people smoking in my presence is so small it doesn't worry me."
  Sir Richard Doll, 2001

 • "Een leugen wordt de waarheid als hij maar vaak genoeg wordt herhaald"
  Joseph Goebbels, Minister van Propaganda, Nazi Duitsland


 • "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."
  Mahatma Gandhi

 • "There''s no such thing as perfect air. If there was, God wouldn''t have put bristles in our noses"
  Coun. Bill Clement

 • "Better a smoking freedom than a non-smoking tyranny"
  Antonio Martino, Italiaanse Minister van Defensie

 • "If smoking cigars is not permitted in heaven, I won't go."
  Mark Twain

 • I've alllllllways said that asking smokers "do you want to quit?" and reporting the results of that question, as is, is horribly misleading. It's a TWO part question. After asking if one wants to quit it must be followed up with "Why?" Ask why and the majority of the answers will be "because I'm supposed to" (victims of guilt and propaganda), not "because I want to."
  Audrey Silk, NYCCLASH